De DeFi-geïnduceerde bullrun heeft de crypto-markt de afgelopen week aantoonbaar naar boven geduwd, waarbij Bitcoin, Ethereum en andere grote cryptocurrency’s aanwinsten van meer dan 10-15 procent aan de investeerders hebben gegeven.

Data feeds van één kwantitatieve on-chain dataleverancier bewijzen het bovenstaande, waarbij vooral de sentimentmetriek het pad effent voor nog hogere prijzen.

Bitcoin-gevoeligheid neemt toe

Gegevens over The TIE – een aanbieder van alternatieve gegevens voor digitale activa die de perceptie van beleggers op honderden digitale activa kwantificeert – laten zien dat Bitcoin op zowel korte als middellange termijn bullish action laat zien.

De onderstaande grafiek brengt de ’sentimentscore op de lange termijn‘ in kaart met de prijs van Bitcoin, waaruit blijkt dat deze laatste net is begonnen met het inhalen van de publieke perceptie van het baanbrekende digitale activum:

Bitcoin Lange Termijn Sentiment Score vs. Prijs

Het sentiment bleef stabiel, zelfs toen Bitcoin Code in maart de beruchte „Zwarte Donderdag“ meemaakte, toen de prijzen gedurende twee handelssessies met meer dan 45 procent daalden. De perceptie van het publiek is sindsdien echter gestaag gegroeid, waarbij de prijzen de metriek weerspiegelen.

Alleen al door de gegevens – Bitcoin is nog steeds niet geconvergeerd met het publieke sentiment op de lange termijn. Er is nog steeds een „kloof“, waaruit blijkt dat BTC ondergewaardeerd is volgens deze specifieke metriek.

Ondertussen toont een andere grafiek aan dat de Twitter-verse minder bezorgd begint te zijn over de prijs van Bitcoin. Tweet-dominantie is slechts 42 procent, zelfs als de prijzen stijgen. Dit kan worden toegeschreven aan de opkomst van Ethereum, DeFi en DEX-gebaseerde altcoins in de afgelopen weken – met het trio dat een massale belangstelling van de detailhandel heeft nadat enkele penningen in een paar dagen tijd 1000x waren gestegen.

Bitcoin Tweet Dominantie

Amerikaanse verdieners met een hoog inkomen stapelen zich op in crypto…
De sentimentmetriek volgde gisteren het rapport van Amerikaanse verdieners met een hoog inkomen, en millennials, die onder de vruchtbaarste kopers van groot-gLB-cryptocurrencies in de V.S. zijn.

Zoals CryptoSlate meldde, kochten de burgers van de V.S. een massieve $67 miljard waarde van cryptocurrencies in de eerste zes maanden van 2020 alleen. De cijfers betekenen een gemiddelde crypto-aankoop van $4.000 per persoon. Het cijfer is echter nog steeds lager dan de $111 miljard van vorig jaar, of $7.000 per persoon.

De VS leidt ook in crypto adoptie. Het onderzoek zei dat onder de top-tien landen, Amerika een 15 procent penetratie van digitale activa investeringen en bewustzijn had vanaf 2019. De leiders zijn, vrij onverwacht, ontwikkelende markten zoals Turkije en BraziliÓ aangezien de burgers aan cryptocurrencies als betere opslag-van-waarde in vergelijking met traditionele financià „n kijken.

Bedrijven zoals Coin Metrics, een aanbieder van gegevens over crypto-markten en investeringen, zeggen dat als deze groeipercentages gehandhaafd blijven, Bitcoin zelfs de Amerikaanse obligatiemarkt zal overstijgen:

„Het huidige dagelijkse volume van Bitcoin zou minder dan 4 jaar groei nodig hebben om het dagelijkse volume van alle Amerikaanse aandelen te overtreffen en minder dan 5 jaar om het dagelijkse volume van alle Amerikaanse obligaties te overtreffen“.

Met het hoge sentiment en de hoge adoptiegraad; de gegevens laten zien dat een twee jaar durende berenmarkt wellicht binnenkort afloopt.

Bitcoin breekt $11.500, omdat de sentimentmetriek aantoont dat het nog steeds ondergewaardeerd is.

Bitcoin, momenteel nummer 1 op de markt, is de afgelopen 24 uur met 4,73% gestegen. BTC heeft een marktcap van $215.09B met een 24-uurs volume van $26.46B.

Comments closed.